Om mig

Född: 20 juni 1994
Sysselsättning: Elitskidåkare som bor i Östersund och som kombinerar träning med att plugga ekonomiprogrammet på Mittuniversitetet.
Klubb: Östersunds SK
Tävlingsklass: Men visually impaired (B1)

Jag är född och uppvuxen på Frösön utanför Östersund. Jag har alltid hållit på med många olika idrotter, till exempel var det mycket basket, innebandy och fotboll som gällde när jag var mindre, men jag höll även på med simning ett tag. Att syssla med lagsport har inte alltid varit lätt på grund av min synskada, men på rasterna och tillsammans med kompisarna har det alltid funnits gott om tillfällen.

Skidåkningen kom in ganska sent i bilden, först vid 13 års ålder. I takt med att min syn försämrades stod valet mellan skidor och simning, och valet var inte svårt. Från och med sjunde klass började jag satsa mer på skidåkningen, och sedan var jag fast. 

Efter fyra bra år på skidgymnasiet i Östersund och efter det ett år träning på heltid, kombinerar jag nu skidåkningen med magisterstudier i företagsekonomi vid  Mittuniversitetet i Östersund.

Någon frågade mig om...

Mina bästa egenskaper
Min disciplin och vilja att hela tiden utvecklas och söka utmaningar.

Mina mål

Efter en bra säsong 2018-2019, med vinst i den totala världscupen, två VM- medaljer och där jag gjort stora framsteg som skidåkare, innehåller säsongen 2019-2020 inget mästerskap i längd. Dock kommer ett renodlat VM i skidskytte på hemmaplan i Östersund, varför målet är att ta många kliv som skidskytt. De två säsongerna som följer efter det innehåller VM i Lillehammer och ett Paralympics i Peking, två höjdpunkter som blir fokus.

På sikt vill jag fortsätta med skidåkningen så länge det känns roligt och utvecklande. När det någon gång är dags att sätta punkt vill jag att det är jag själv, och bara jag som väljer att ta det beslutet.

 

Min största drivkraft
Intresset att hitta nya utmaningar, och viljan att hela tiden bli bättre.

Hur jag orkar fortsätta träna dag ut och dag in
Jag älskar helt enkelt att träna! Och det bästa med träningen är att det alltid finns saker att utveckla och göra bättre. De tillfällen när motivationen sjunker, tycker jag om att göra något som är långt ifrån skidåkningen, få några dagar då jag får ¨bryta ihop och komma igen¨, så brukar suget  återvända.

Mitt bästa träningsminne
De två gånger vi har åkt drygt 3 timmar och 1850 höjdmeter konstant uppför i Paso Stelvio, Italien.

När jag är som tröttast
Efter maxtesterna på Vintersportcentrum får jag alltid uppsöka papperskorgen.